Hej verden!

Sådan virker en antenneforstærker

Antenneforstærkere virker kun, hvis de har et ordenligt signal at forstærke

En antenneforstærker bruges til at forstærke signalet på dit TV. Vil du gerne vide mere om, hvordan du kan bruge en antenneforstærker til at optimere dit tv-signal? Så læs med her om, hvordan du får både bedre billede og lyd på dit TV hjemme i stuen. 

Ofte kan signalet drille, og det sker især, hvis du har sat flere TV til den samme signal-kontakt. Man kan sagtens bruge en antenneforstærker, selvom det er via et kabel-tv som du får signalet fra.

En antenneforstærkers evne til at måle et signal måles i decibel. Du undgår bedst støj og flimmer på dit signal ved at placere din antenneforstærker så tæt på det signal, der skal forstærkes, som muligt. Det skal du gøre fordi, at en antenneforstærker kun virker, hvis den har et ordentligt signal at forstærke. Placer den derfor så tæt på kontakten som muligt, og inden signalet bliver fordelt til andre enheder.

Antenneforstærkere kan både forstærke DTT-signaler og radiosignaler. Noget man skal være opmærksom på er dog, at signalet ikke overstyrer. Derfor skal du tjekke om udgangssignalet ikke overstiger fabrikantens maximale signalniveau. Så pas på med at skrue for højt op, da dette ofte ikke er nødvendigt i forhold til, hvor meget man tror at man skal skrue op.

Er YouSee eller Stofa din TV-udbyder?

Så har de lavet et bestemt godkendelsessystem, hvor de finder produkter som virker bedst til deres installationer. Derved kan du med fordel finde et produkt som er mere kompatibel mere deres, hvis du kigger efter, om den antenneforstærker du leder efter enten er YouSee Ready eller Stofa Approved.

Er der andre faktorer en antenneforstærkere, der kan forbedre signalet?

Der er mange faktorer ud over en antenneforstærker, som er vigtige, når du skal have et helt optimalt tv-signal. For at få knivskarpt billede og lyd, kan det være en god idé at tjekke alt fra kabler, stik, dåser, fordelere og forstærkere, når du skal finde ud af, hvor støjen og flimmeret kan komme fra.  Noget af det som eksperterne anbefaler er, at du skal bruge HF-tæt antennemateriel. Men hvad betyder det i grunden?

HF-tæt antennemateriel

Støj kan komme fra flere forskellige steder. Så hvis der er mange elektroniske apparater i nærheden af dit TV-signal, kan de forskellige signaler forstyrre hinanden, hvis de ikke er sikret mod støj. HF-tæt betyder at det er lavet med metal eller at der er en metal-folie afskærmning. Det betyder, at dit udstyr er sikret mod udefrakommende støj, og det gælder alt fra kabler, stik, fordelere, antennedåser og ikke mindst, også din antenneforstærker.

SÅ HUSK! Tjek alle ledene i din TV-installation, når du skal finde ud af, hvorfor du har et dårligt TV-signal. Måske har du slet ikke behov for en antenneforstærker, men hvis du har, så husk at sæt den tæt på, hvor signalet kommer fra, og inden signalet bliver fordelt. Der er ikke noget signal, som er bedre end sit svageste led.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hej verden!